Soita 03 212 8000

Puhdistamo investoi puhtaampaan sisäilmaan

Vuonna 2008 perustettu Puhdistamo Real Foods on Suomen ensimmäinen super food -brändi. Kuten nimestäkin voi päätellä, on puhtaus niin raaka-aineiden kuin toimitilojenkin suhteen yritykselle ensisijaisen tärkeää. Ourex toimitti Puhdistamon työtiloihin kohdepoistojärjestelmän, joka pitää ilman taatusti puhtaana.

ourex laitteisto kohdepoisto

“Tuotantohuoneiden pysäytystarve oli todella minimaalista, parhaimmillaan puhuttiin muutamista minuuteista. Työt etenivät joustavasti ja kokonaisuudessaan tuotannon pysähdyksiä tuli huomattavan vähän.”

Mikko Järvenpää, Puhdistamo – Real Foods Oy

Mikä on Puhdistamo?

”Yritys kasvoi noin kahdessa vuodessa verkkokaupasta kaupaksi ja tukuksi”, kertoo Riku Calderón, Puhdistamon operatiivinen johtaja. Aluksi toimitukset suuntautuivat pääosin erikoisliikkeisiin, mutta pari vuotta sitten tuotteet löysivät tiensä myös päivittäistavarakauppojen hyllyihin. Kun Puhdistamon laitosmies Mikko Järvenpää esittelee nykyisiä tuotteenkäsittely- ja varastotiloja, on vaikeaa kuvitella, että vielä muutama vuosi sitten työntekijöitä oli kaksi ja tuotteet pussitettiin käsin. Kaikki on järjestyksessä ja valikoiman määrä on huikea.

Tuotteita viedään myös Aasiaan, missä Calderónin mukaan kaikki revontulten alla tapahtuva kiinnostaa suunnattomasti. ”Koko sikäläinen kulttuuri perustuu pitkälti lahjan antamiseen. Vientituotteemme ovat premium-tasoa ja kiinteästi suomalaiseen luontoon liittyviä. Kaikki tuotteet lähtevät saman katon alta, ja toteutamme myös lahjatuotteiden pakkaussuunnitelun itse.”

ourex laitteisto

Pölyt talteen kohdepoistojärjestelmillä

Puhdistamon tuotekehittely, tuotanto, lähetystoiminta, logistiikka, hallinnolliset tehtävät sekä graafikoiden ja asiakaspalvelijoiden työpisteet sijaitsevat samoissa tiloissa, joten sisäilman puhtaus on äärimmäisen tärkeää. Kun suurin osa tuotteista koostuu jauheista ja jauheseoksista, pölyt ja hiukkaset ovat jatkuvasti läsnä. Varsinkin mikrolevistä ja oraista koostuvien viherjauheiden sekä suosikkituotteen, itiökasvi pakurin, käsittelyssä pölyt aiheuttivat haasteita. ”Ilmastointinuohouksia oli tehtävä useita kertoja vuodessa”, toteaa Calderón, ”ja näissä olosuhteissa se oli kustannuksiltaan valtavan suuri menoerä.”

Ourex toimitti Puhdistamolle juuri yrityksen tarpeita vastaavat kohdepoistojärjestelmät. Järvenpään mukaan laitteet tulivat täsmällisesti toimitettuina ja asiointi oli kaikin puolin mukavaa ja sujuvaa. ”Mikä tärkeintä, tuotantohuoneiden pysäytystarve oli todella minimaalista, parhaimmillaan puhuttiin muutamista minuuteista. Työt etenivät joustavasti ja kokonaisuudessaan tuotannon pysähdyksiä tuli huomattavan vähän”, Järvenpää kertoo. Calderón nyökkää ja jatkaa, että pysäytyksiä tehtiin jopa kesken päivää, jolloin työntekijät saatiin siirrettyä työskentelemään toisaalle.

Ourexin Mikko Rajala esittelee pussitushuoneen kohdepoistolaitteita. Ne imevät ylimääräisen pölyn suoraan lähtöpisteestä, jolloin sitä ei tarvitse poistaa huoneilmasta. ”Imukärsä ottaa pölyn talteen ja suodatinlaitteet keräävät pölyt roska-astiaan, jonka jälkeen poistoilma johdetaan ulos”, Rajala havainnollistaa. ”Laitteisto on automaattinen. Riittää, kun tyhjentää ja puhdistaa säiliön, kun se täyttyy”, hän jatkaa.

Järvenpään mukaan aiemmin huoneessa saattoi oleskella ilman suojaimia vain pienen hetken, varsinkin magnesiumia käsitellessä vain joitakin sekunteja. Toki työntekijät käyttävät suojaimia edelleen, mutta periaatteessa ilma on nyt niin puhdasta, ettei niitä tarvitsisi.

Puhtaus, hyvinvointi ja läpinäkyvyys heijastuvat yrityksen filosofian mukaisesti työtiloista asiakkaille asti, sillä Puhdistamo tarjoaa mahdollisuuden seurata ja jäljittää jokaisen käyttämänsä raaka-aineen taustat. Riku Calderón uskoo ja toivoo, että taannoinen sisäilmanuohous oli yrityksen viimeinen. Suora taloudellinen hyöty on jo uusien laitteiden osalta saavutettu, ja henkilöstön hyvinvointi on parantunut huomattavasti. Kun pölyt saadaan talteen heti lähteestä, ne eivät rasita sisäilmassa muuta ilmanvaihtoa, ja totta kai henkilöstön hyvinvointi ja puhdas hengitysilma on kaikkein tärkeintä. ”Yrityksemme kasvu on ollut niin valtavaa, että sosiaalitilamme siirtyvät lähitulevaisuudessa yläkertaan, ja saamme lisää tuotantotilaa”, Calderón kertoo lopuksi. ”Myös uusiin tiloihin tullaan hankkimaan Ourexin pölynpoistojärjestelmät, sillä heidän kanssaan projektit saadaan kerrasta maaliin.”